Toiminta

 

Kauhajoen Karhun hiihtojaoston toiminta ja tavoitteet kaudelle 2019-2020

Toimintamme lähtökohtana on edistää Kauhajokista hiihtoa ja saada uusia hiihdon harrastajia mukaan toimintaan. Toimintamme jakaantuu:

- nuorisotoiminta
- kuntohiihtoon
- kilpahiihtoon
- kilpailujen järjestämiseen.

Nuorisotoiminta

Nuorille järjestetään hiihtokoulua, viikkokisoja, sekä kesäharjoittelua. Sosiaalinen kanssakäymisellä ja yhteisöllisyydellä on iso painoarvo.

Kuntohiihto

Kuntohiihtotoiminnassa on jaoston tavoitteena parantaa hiihtoharrastuksen mahdollisuuksia ja puitteita Kauhajoella, tähän kuuluu mm. lumetus, latuverkostojen suunnittelu ja kunnostus. Tässä tärkeimpänä yhteistyökumppanina on Kaupunki, jonne pidetään hyvät suhteet.                          

Kauhahiihto on tärkeä osa Kauhajokista hiihtoa ja sitä pyritään auttamaan resurssien mukaan. Kauhahiihdon järjestäjänä toimii Kauhahiihto ry ja siten se ei suoraan ole seuramme alaista toimintaa.

Kilpahiihto

Kilpahiihdoksi katsomme ikäluokat, joissa järjestetään Hopeasompa tai SM kilpailuja, eli alkaen sarjasta N/M 13 ylöspäin.

Tässä tavoitteemme on saada nuoria hiihtäjiä osallistumaan piirin hiihtokilpailuihin.

Pyrimme myös takaamaan yleisen ja nuorten sarjan hiihtäjille mahdollisuuden osallistua SM kilpailuihin, niillä taloudellisilla resursseilla mitä on käytettävissä.

Kilpailuiden järjestäminen

Kilpailujen järjestämisessä nuorten (4-16v) viikkokisat ovat tärkein kilpailutapahtuma, jonka suosio pyritään turvaamaan. Kilpailuja pyritään järjestämään viimevuosien tapaan, riippuen lumitilanteesta ja pakkasista. Nämä tapahtumat ovat myös taloudellisesti jaostolle tärkeitä.

Suurin ponistus tulevana talvena on maakuntaviestin järjestäminen. Pyrimme osaltamme kasvattamaan nuorisoviestin suosiota sekä turvaamaan maakuntaviestin jatkuvuutta.